Werknemerspensioen

De meeste werknemers bouwen pensioen op bij een pensioenfonds. Slechts 10% van de werknemers in Nederland doet dat niet. Deze werknemers moeten bij een verzekeraar of premie-pensioen-instelling pensioen opbouwen.

Een pensioenregeling moet tevreden werknemers opleveren

Pensioen is één van de kostbaarste arbeidsvoorwaarden. Gemiddeld moet een werknemer tijdens zijn werkzame leven 16% van zijn inkomen aan de kant zetten voor later. Een deel hiervan is voor de AOW en de rest voor het aanvullende pensioen. Dit vraagt om een gedegen advies, zodat de werknemer tevreden kan zijn met de pensioenopbouw. Daarbij is het belangrijk dat de werknemer weet wat hij later kan verwachten. Ook als de regeling niet optimaal is.

Maar ook een tevreden werkgever

Als werkgever investeert u veel in het pensioen van uw werknemers. Het is dan fijn om te merken dat de werknemers tevreden zijn en dat u weet dat de pensioenregeling aansluit bij uw onderneming. Wij besteden veel aandacht aan het vormgeven van de meest passende pensioenregeling. Daarbij schromen wij niet om zaken af te raden of zelfs simpelweg niet uit te voeren als dat in uw belang is.